Afbeelding

Waakse honden betrappen inbrekers

Algemeen

WEESP – Bang voor een inbraak? Neem een hond. Tot twee keer toe is vannacht een inbraak in Aetsveld verijdeld doordat een hond ging blaffen.

Blauwschilderhof
De eerste inbraak was rond twee uur aan het Blauwschildershof. Daar sloeg een hond aan en toen de bewoner ging kijken kwam hij een inbreker in zijn hal tegen. Die wist zonder buit te ontkomen. Waarschijnlijk was hij binnengekomen door de voordeur open te maken door te 'flipperen'.

Blokland
Een uur later werd aan het Blokland een bewoner wakker omdat zijn hond aansloeg. Ook deze bewoner ging naar beneden en vond een inbreker in zijn hal. De man vluchtte weg met een aktetas van de bewoner die hij even verderop liet vallen.

De bewoner zette de achtervolging in en kon nog net zien hoe de inbreker als bijrijder in een zwarte Peugeot stapte die vervolgens hard wegreed. De auto had blauwe kentekenplaten.

Signalement
Het signalement van de inbreker is: 1,75 meter lang, Noord-Afrikaans uiterlijk, gemillimeterd grijs haar met inhammen, mager gezicht, tenger met zwarte kleren.

Peugeot
Van allebei de zaken zoekt de politie getuigen. Mogelijk reed de zwarte Peugeot al eerder in Aetsveld rond. Getuigen kunnen bellen met 0900-8444.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant