Afbeelding

Voorlopig geen vluchtelingen naar Weesp

Algemeen

WEESP - Er worden voorlopig geen vluchtelingen in Weesp opgevangen. De regio heeft besloten dat de opvang van vluchtelingen op Crailo wordt uitgebreid. 

Straks moet Crailo tussen de 800 en 1200 vluchtelingen onderdak bieden, zo wordt onderzocht. 

In de regio waren een aantal plekken aangedragen aan het COA om vluchtelingen te huisvesten, maar daar wordt geen gebruik van gemaakt. 

Einde onderzoek
De negen gemeenten van de regio Gooi en Vechtstreek en de gemeente Eemnes – verenigd in het Opvangverbond – ronden hiermee het onderzoek af dat ze de afgelopen tien weken voerden naar de mogelijkheden in de regio voor opvang van vluchtelingen. 

Carolien Schippers (COA): "Inzet van ons onderzoek is een opvangperiode van circa tien jaar op het oostelijk deel van Crailo. De gehele locatie heeft van 1992 tot 2012 gefunctioneerd als azc. Het ligt binnen de gemeentegrenzen van Hilversum en Laren, maar in een zeer landelijke omgeving. Er zijn nagenoeg geen directomwonenden, terwijl er wel voorzieningen in de nabijheid zijn. Bovendien is de bereikbaarheid vanwege de ligging aan de A1 en per openbaar vervoer uitstekend."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant