Twee jaar Aaltje. Elk weekend vol
AlgemeenWEESP - Elk weekend zijn alle tafels gereserveerd. Exact twee jaar na de opening van Aaltje kunnen we wel zeggen dat het restaurant aan de Herengracht een doorslaand succes is. Hoe doe je dat? Aan het woord zijn Gijs Numan en Jordi Dekker.
Laten we eerlijk zijn: de voorganger van Aaltje, Rubens, zat op het laatst niet meer echt vol. Dat is met een restaurant van dit formaat, met 80 stoelen, wel een must voor de sfeer. Wie binnenstapt wil ondergedompeld worden in een bad van rumoer en bourgondische gezelligheid. "Exact", roepen de twee.
"Toen we begonnen zijn we dan ook heel gericht gaan werken met een concept, een doelgroep en een vaste formule", zo vertelt Gijs (36). "Het is Aaltje, met een Hollandse keuken op eigen wijze. Dat is onze leidraad en alles moet daarbinnen passen. Dat komt ook: ik vind dat de ouderwetse gezelligheid een beetje uit de horeca verdwijnt. In dit pand past natuurlijk ook geen moderne zaak met koele kleuren. Het moet laagdrempelig en knus zijn."