Nieuwe school in Leeuwenveld hard nodig, de Singelscholen zitten mudjevol.
Nieuwe school in Leeuwenveld hard nodig, de Singelscholen zitten mudjevol.

Vertraging dreigt voor nieuwe school Leeuwenveld

Algemeen

WEESP - Als er nu zand wordt gestort in de Bloemendalerpolder kan er over twee jaar een nieuwe basisschool staan. Die school is nu al broodnodig. Maar er wordt voorlopig geen zand gestort. "Er dreigt vertraging. We hopen snel uit deze impasse te komen", zegt verantwoordelijk wethouder Peter Eijking.

Enorme bergen zand gaan zorgen voor de belasting die nodig is om de veengrond in de Bloemendalerpolder te laten inklinken. Dat duurt ongeveer een jaar. Pas daarna kan er begonnen worden met de 2750 woningen, de woonwijk die Weesper Sluis gaat heten en zal aansluiten op de al bestaande wijkjes in het Leeuwenveld.

15 jaar
Weesper Sluis wordt in de komende vijftien jaar gefaseerd gebouwd. Een belangrijk onderdeel wordt de basisschool. Die school is nu eigenlijk al hard nodig, zegt wethouder Eijking, want in het Leeuwenveld wonen nu al honderden kinderen en dat aantal neemt alleen maar toe.

Volgende week
Vreemd voor een school die zo belangrijk is: de start van de bouw is voorlopig nog niet in zicht. College en raad zijn zover nog niet. Volgende presenteert de wethouder een integraal huisvestingsplan voor de basisscholen. Op basis daarvan moet de raad beslissingen nemen over deze én andere basisscholen in Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant