Afbeelding

Omwonenden Kors Breijer zijn het zat

Algemeen

WEESP - Buurtbewoners van de Brede School Kors Breijer trekken in een brandbrief aan de school, gemeente en politie aan de bel over de overlast van de school die zij hebben. De brief is gisteren verstuurd.

De bewoners van de naastgelegen huizen zeggen dat zij bijna alle uren van de dag geluidsoverlast hebben sinds de nieuwe school er staat. Dat komt omdat het schoolplein van de school aan de kant van de buurt is komen te liggen en de functie is veranderd in een brede school, waardoor er ook opvang voor en na schooltijd is.

Hele dag
"Dat begint dus om acht uur 's ochtends. Dan is er de gewone schooldag tot drie uur. Daarna de naschoolse opvang die doorgaat tot zeven uur en daarna komen er hangjongeren die tot laat gaan zitten blowen op het plein", zo zegt een bewoner. 

De bewoners hebben nu een brandbrief gestuurd omdat zij zeggen al jaren te klagen hierover, maar niks horen. De bewoners vragen om een oplossing tegen het geluid. "Waarom niet een (glazen) wand rondom een deel van het schoolplein, zodat het geluid een beetje wordt tegengehouden?"

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant