Afbeelding

Weespers kritischer over Weesp dan Elsevier

Algemeen

WEESP - In de lijst van Beste Gemeenten (Elsevier) stijgt Weesp van 85 naar. Bij recente peilingen onder inwoners en ondernemers blijft Weesp echter met de nodige vijfjes en zesjes net onder het landelijk gemiddelde steken. Is de Weesper te kritisch? Of Elsevier te bewonderend?

Onderzoeksbureau Louter onderzoekt voor Elsevier elk jaar hoe goed het wonen is in Nederland. De score van Weesp is dit jaar aangenaam positief: over de hele linie komt de Vechtstad er beter af dan vorig jaar. De 44e positie (van bijna 400 gemeenten) is een topscore voor Weesp. 

Als onderdeel van een bestuurskrachtonderzoek hield de gemeenteraad van Weesp een peiling. De waardering die daaruit blijkt, geeft toch een iets minder positieve indruk. Om eens iets te noemen: 'Prettig wonen in de buurt' krijgt in de burgerpeiling een fraaie 7,8, maar voor zowel 'inzet voor de buurt' als 'dienstverlening' krijgt de gemeente van haar eigen inwoners een 6,5. Voldoendes, daar niet van. Maar Weesp zit met al deze cijfers net onder het landelijk gemiddelde - en daarmee reik je onmogelijk richting de beste 10% van het land.

Ondernemerspeiling

Het is slecht te rijmen met de ondernemerspeiling van de gemeenteraad. Die levert een hakken-over-de-sloot-rapport op met een gemiddeld eindcijfer van 6,3. Ruim voldoende scoren de bereikbaarheid per auto (7,4), de openbare ruimte in de bedrijfsomgeving (6,7) en de veiligheid in de bedrijfsomgeving (6,8). Maar er staan onvoldoendes achter de wijze waarop de gemeente ondernemers betrekt en samenwerking zoekt (5,3) en de inspanning van de gemeente om regelgeving te vereenvoudigen (5,3). Het goede Elseviergevoel drijft nog wat verder weg als je de 5,9 ziet voor professionaliteit van de gemeentelijke organisatie en de 5,8 voor communicatie richting ondernemers.

De cijfers van de peiling van de gemeente.





Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant