Afbeelding

Hij komt, 'Firma Vocaal: de musical'

Algemeen

WEESP - Firma Vocaal bestaat tien jaar. En dat wordt gevierd. In november komt 'Firma Vocaal: de musical' op de planken. Gerard van Amstel vertelt in het WeesperNieuws van deze week. 

Elke maandag komen de circa vijftig leden samen in de Terp waar ze repeteren. Maar naast zingen worden er nu ook andere disciplines van hen verwacht, zoals dansen en acteren.

Stadsmusical Weesp 650
"De koorleden zijn razend enthousiast", vertelt Van Amstel. "Maar je moet bedenken: Firma Vocaal komt ook eigenlijk voort uit de Stadsmusical Weesp 650 in 2005. Een aantal van de deelnemers wilde graag verder en zo ontstond het idee voor een nieuw koor. Voor een gedeelte van de leden is het dus allemaal begonnen met musical." De dirigent kreeg dan ook geregeld de vraag of ze niet een keer een musical konden doen in plaats van de jaarlijkse concerten. "Maar ik hield dat af. Tot ik Alexander Bauwens vorig jaar vroeg een theaterles te verzorgen om het koor op het toneel wat losser te krijgen. We hebben ook samen aan de stadsmusical gewerkt. Toen we daar zo samen met mijn koor bezig waren, begon het opeens toch wel erg te kriebelen."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant