Afbeelding
Foto: Bibliotheek/Cornelie Tollens

Conny Braam komt naar Weesp

Algemeen

WEESP - Journalist en schrijfster Conny Braam komt volgende week naar de Bibliotheek in Weesp. Ze komt over haar nieuwe boek vertellen.

Veel van haar romans hebben een historisch thema naast het thema Zuid-Afrika dat telkens terugkeert in haar werk. Met de roman "De handelsreiziger van de Nederlandse Cocaïne Fabriek" bereikte zij een groot publiek. Op 1 oktober verschijnt haar nieuwe boek : Ik ben Hendrik Witbooi. Zij beschrijft hierin de profetische trektocht die Hendrik Witbooi in 1884 begint met zijn Nama-volk naar het vruchtbare noorden om de droogte van de Kalahari-woestijn te ontvluchten.

Tegelijkertijd gaat zo'n honderd kilometer verderop de keizerlijke afgevaardigde dr. Göring aan land in de nieuwe Duitse kolonie Zuidwest-Afrika - het huidige Namibië. Wat volgt is een strijd op leven en dood tussen de Duitse Schutztruppe en de voor hun onafhankelijkheid vechtende Afrikanen. De honderden brieven die Hendrik Witbooi schreef aan Duitse gouverneurs, Engelse magistraten en Afrikaanse leiders hebben Conny Braam een uniek inzicht gegeven in de wereld van Witbooi. In 1904 leidt de tachtigjarige Hendrik Witbooi nog één keer de opstand tegen het Duitse koloniale leger. Hij zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste vrijheidsstrijders die Afrika heeft gekend.

Kaarten
Dinsdagavond 11 oktober, 20.00 uur in de Bibliotheek Weesp. Toegang: 12,50 euro. kaarten aan de balie. Reserveren: weesp@bibliotheekgooienmeer.nl.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant