Foto: Politie Gooi en Vechtstreek
Foto: Politie Gooi en Vechtstreek

We zijn van start met onze vooruitstrevende streekredactie

Algemeen

WEESP - Het is niet zomaar een samenwerking die het WeesperNieuws en de andere kranten van Enter Media, de regionale omroep NH en de lokale omroepen zijn aangegaan. Door één streekredactie voor de Gooi en Vechtstreek te vormen, is er een concrete en vooruitstrevende stap gezet richting de lokale en regionale journalistiek van de toekomst.

Al het nieuws dat zich in deze regio voordoet, wordt vanuit deze streekredactie aangepakt en gedistribueerd via de kanalen van de deelnemende mediapartners: krant, website, kabelkrant, radio, tv, social media en app.

Dat levert lezers van de krant meer nieuws en achtergrondreportages op en er verschijnen meer nieuwsfilmpjes op de websites. NH gaat meer nieuws uit deze streek brengen. Zoals ook de lokale omroepen volwaardig putten uit en bijdragen aan dit nieuwscollectief.

Weesp
Het WeesperNieuws blijft zich hoofdzakelijk richten op het nieuws uit Weesp, maar heeft voortaan ook oog voor interessante regioverhalen.

Eerste resultaat
De openhartige reconstructie van het incident waarbij drie agenten bijna werden doodgereden door een agressieve man, vorige week paginagroot in de kranten én als documentaire op NH, is een eerste resultaat van die werkwijze, net als reportages over agressie tegen de hulpverleners in de nieuwjaarsnacht. 

Lokale omroepen
Via de nieuwe Stichting Streekmedia zijn ook Radio/TV Weesp en GooiTV aangesloten bij de streekredactie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant