Terwijl Hans Burggraaff het beeld uitpakt, kijken Max, zijn moeder Sonja en beeldhouwster Anna van Roomen toe.
Terwijl Hans Burggraaff het beeld uitpakt, kijken Max, zijn moeder Sonja en beeldhouwster Anna van Roomen toe.

Buik als dank voor beademing baby Max

Algemeen

WEESP - De werkkamer van verloskundige huisarts Hans Burggraaff wordt zo langzamerhand een klein museum. Al verschillende patiënten hebben hem uit dank iets gegeven. Vorige week kwam daar een mooi beeld bij. Sonja Brekelmans bedankt hem hiermee voor de levensadem die hij haar baby gaf.

Na een thuisbevalling kwam in het najaar van 2016 Max ter wereld. Hij had een moeizame start en ademde niet. Dokter Burggraaff beademde de baby en gaf hem hartmassage. Ook wikkelde hij Max in folie omdat hij wat onderkoeld was. Nog voor de ambulance arriveerde ging het al een stuk beter met Max, iets waar zijn moeder Sonja Brekelmans de huisarts eeuwig dankbaar voor is.

Daarom stond ze vorige week op de stoep met een kunstwerk. Baby Max en Sonja's tante en beeldhouwster Anna van Roomen waren erbij toen de arts een zwangere buik in wit albast uitpakte. Hij waardeert het gebaar enorm: "Soms kom je als dokter voor spannende situaties te staan. Ik doe mijn best en gelukkig is het goed gekomen. Mooi om een tastbaar aandenken hieraan te hebben."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant