Verkeer op de Prinses Irenelaan staat muurvast
Verkeer op de Prinses Irenelaan staat muurvast

Chaos in Weesp na afsluiten A1

Algemeen

In Weesp is vrijdagochtend een verkeerschaos ontstaan nadat de politie de snelweg A1 bij Muiden had afgesloten. In de stad stond het verkeer muurvast op de Prinses Irenelaan, de Rijnkade en de Korte Muiderweg. Wie Weesp uit wilde, moest lang in de file staan.

De afsluiting van de snelweg volgde op een schietpartij vrijdagmorgen vroeg.  De politie achtervolgde vier overvallers vanuit Marknesse. De wilde rit ging via de A6 naar de A1. Bij het tankstation De Hackelaar aan de A1 sloeg de vluchtauto over de kop. Eén van de verdachten raakte daarbij gewond. Daarop volgde een schietpartij waarbij één van de andere verdachten gewond raakte. Ook hij kon worden ingerekend. De derde voortvluchtige werd even later in onderkoelde toestand aangetroffen en opgepakt. Naar de vierde verdachte kwam een zoekactie op gang, waarbij een politiehelikopter werd ingezet. Deze verdachte werd rond 7.45 uur in de kraag gevat, zo meldt de politie.

De snelweg bleef lang afgesloten vanwege de zoekactie en daarna het sporenonderzoek. Rond 10 uur werd de weg weer vrijgegeven. Het verkeer kwam daarna weer langzaam op gang.

Kruispunt bij restaurant Tong Ah staat muurvast
Politie doet sporenonderzoek. Foto: Jan Honing
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant