De Eendracht in Weesp.
De Eendracht in Weesp. Foto: Brian Elings

De Eendracht en MBO College Hilversum starten nieuwe horeca-opleiding

B2b

WEESP Restaurant De Eendracht, met vestigingen in Weesp, Abcoude, Blaricum, Hilversum, Maarssen en Weesp, en MBO College Hilversum slaan de handen ineen met de nieuwe horeca-opleiding ‘Hospitalitymedewerker on the job’. Deze start per 1 september 2021. 

Het betreft een opleiding op de werkplek (’On the Job’ noemen ze het) zodat de opleiding goed aansluit bij de praktijk en waarbij je allround wordt opgeleid. Het is bij deze opleiding mogelijk om binnen anderhalf jaar twee diploma’s te halen en daarna door te stromen naar niveau 3 ‘Allround Hospitality medewerker’. De opleiding biedt een oplossing op de vraag van De Eendracht naar meer allround personeel en de vraag van studenten naar bredere opleidingen in de praktijk.
De opleiding is samen ontwikkeld; bedrijfsleiders en chef-koks van De Eendracht en docenten ‘koken en gastheerschap’ van MBO College Hilversum zijn samen workshops gestart om een onderwijsprogramma te maken dat aansluit op de hedendaagse trends binnen de horeca en behoeften van bedrijf en de verschillende locaties met haar brede kring van gasten.

Les op de werkvloer
Studenten krijgen geen les meer op school, maar op de werkvloer bij De Eendracht. Twee dagen per week is er theorieles in een mooie vergaderruimte bij de Eendracht-locatie te Hilversum. Praktijklessen en workshops worden gegeven door ervaren praktijkbegeleiders en docenten van MBO College Hilversum. De drie andere dagen in de week vinden als stage op de werkvloer plaats in de Eendracht locaties in Weesp, Abcoude, Blaricum, Hilversum en Maarssen. Daar worden zij begeleid door medewerkers van De Eendracht, die hiervoor momenteel ook een scholingstraject volgen en allen hun leermeesterdiploma hebben.

Levensecht leren
“MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘levensecht’ mogelijk moet zijn en zo dicht mogelijk bij de praktijk moet staan. Daarom organiseren wij ons onderwijs graag in nauwe samenwerking met regionale bedrijven zoals De Eendracht restaurants”, aldus Peter Bon, opleidingsmanager van de horecaopleidingen op MBO College Hilversum.

Enthousiast
“We zijn altijd op zoek naar goede medewerkers met praktijkervaring en zijn gewend veel leerlingen en jonge mensen op de werkvloer te begeleiden”, zegt Leon van Bourgonje, Algemeen Manager bij De Eendracht restaurants.

Zaterdag 29 mei is er voor mensen die interesse hebben in deze opleiding een Open Dag (met inachtneming van de coronaregels) op locatie De Eendracht Hilversum. Aanmelden kan bij h.kabel@rocva.nl ovv Open Dag De Eendracht On the Job.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant