Toon Roozen en Bobby Bruins zitten lekker warm en knus bij de houtkachel.
Toon Roozen en Bobby Bruins zitten lekker warm en knus bij de houtkachel. Foto: Femke Berkhout

De ondernemer vertelt: Bar Blauw

B2B

De Ondernemer vertelt  Bar Blauw aan de Ossenmarkt is het mooiste plekje van Weesp met een uniek horecaconcept, gebaseerd op de Blue Zones: bijzondere events en iedere maand een ander thema.

“Mensen zijn echt verrast als ze hier voor het eerst komen en dat heeft te maken met de prachtige omgeving en het heerlijke eten”, aldus Toon Roozen, die samen met Bobby Bruins eigenaar is van Bar Blauw. “In de keuken wordt alles vers gemaakt met biologische en lokale producten. We zijn een vegetarische/vegan bar met elke week andere gerechten op het menu. Daarnaast schenken we natuurlijke limonades met gefilterd water, de beste koffie en thee en natuurwijnen die gemaakt worden zonder kunstmatige toevoegingen. De producenten waar we mee samenwerken, hebben we uitgekozen omdat ze een duurzame visie hebben en gezonde producten produceren.”

Het concept van Bar Blauw is gebaseerd op de Blue Zones. “Dit zijn een aantal gebieden in de wereld waar mensen gelukkiger zijn en de meeste honderdjarigen wonen”, vertelt Bruins. “Deze gebieden hebben negen overeenkomstige kenmerken en zijn de ‘blauwe’ draad door ons verhaal. Natuurlijke beweging, plantaardige voeding en ‘Ikigai’ (zingeving) zijn onder andere onderdeel van ons goed doordachte concept.” Hierin komt de achtergrond van Bruins als gezondheidswetenschapper en leefstijlcoach tot uiting; er is ook aandacht voor mensen met bepaalde intoleranties en voedselallergieën.

Door de schitterende locatie en entourage is Bar Blauw ook geschikt voor een workshop, vergadering, bruiloft, babyshower, afscheidsdienst, verjaardag, 21-diner, private dining en kerstborrel of -diner. In de zomer is er een prachtig terras en in de winter is het lekker warm en knus bij de houtkachel. De bar is te huur tot maximaal vijftig personen van maandag tot en met zaterdag tot 22.00 uur. “Bij ons is het voor kinderen een veilige en leuke plek met een speelhoek met keukentje, puzzels en kleurboeken. We waren op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 09.00 tot 17.00 uur, maar vanaf deze week ook op de woensdag en dan worden de lekkerste (glutenvrije) pannenkoeken geserveerd.”

De komende maanden worden er unieke en bijzondere events georganiseerd met elke maand een ander thema en is de bar tot in de avond geopend. Deze vrijdag de herfsttaco’s & hibiscuscocktails, 4 november Blue Zone Okinawaans Opscheppen, 2 december Blue Winterglue en kerstmarkt met gratis toegang op zaterdag 17 december. Ook voor een kerstpakket voor ‘happy en gezonde werknemers en (bedrijfs)kantine’ kun je bij Toon en Bobby terecht.

Voor informatie, boeken tickets, events en de nieuwsbrief van activiteiten zie de website.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant