Afbeelding

Weespersluis brengt 200 ondernemers

B2b

WEESP - Er zijn 200 initiatieven voor een mogelijk onderneming in de wijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. Dat blijkt uit een inventarisatie van het projectbureau. 70 van die ondernemers zijn mogelijk geïnteresseerd in een onderneming in de binnenstad, zo blijkt verder.

Dinsdagavond 7 maart praat de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer verder over de toekomst van de Slijkstraat. Moet de winkelstraat een zuivere winkelstraat blijven, zoals nu het geval, of mogen er ook bedrijven komen die niet een winkel zijn, zoals bankfilialen en kappers? Een discussie die al maanden woedt. 

Oplossing
Een simpele oplossing voor die discussie is er niet. De gemeente kan de vestiging van winkels alleen maar sturen met het bestemmingsplan. Als de regels nu worden verruimd om niet-winkels toe te staan, dan is de kans klein dat die maatregel ooit teruggedraaid kan worden. Maar op dit moment staan er wel een aantal winkelpanden leeg als gevolg van deze strikte regelgeving. 

Het college van B en W heeft daarom voorafgaand aan de discussie een heleboel feiten op een rijtje gezet voor de politieke partijen. Het feit dat er straks 200 nieuwe ondernemers worden verwacht in Weespersluis is daar de opvallendste van. Het college van B en W adviseert aan de gemeenteraad om gesprekken aan te gaan met winkeliers en ontwikkelaars van de wijk Weespersluis om zo tot een toekomstbestendige visie te komen voor de Slijkstraat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant