Afbeelding
Foto: Jeanine de Bruin

Nieuwe Achtkant vol scherven en andere troep na ‘gezellige avondjes’

Buurt & wijk

WEESP Buurtbewoners en hondenbezitters zijn er behoorlijk klaar mee: elk weekend ligt de Nieuwe Agtkant ‘s ochtends vol met troep. Het gaat om restanten van de gezellige avondjes die jongeren hier samen hebben. 

Lege bierblikjes, (kapot) glaswerk, drankverpakkingen. Volgens buurtbewoonster Jeanine de Bruin ligt de schans er elk weekend vol mee. De rotzooi stopt ze samen met andere betrokken buurtbewoners in de lege plastic zakken die de rotzooimakers (’heel vriendelijk’) ook hebben achtergelaten. 


“Dit keer is ook nog het grasveld vernield omdat er met een soort quad is rondgereden. Overal liggen kluiten aarde en modder.” De grootste irritatie zit ‘m echter in het kapotte glaswerk, omdat dit gevaarlijke situaties oplevert: “Meestal treffen we ook nog stukgegooide flessen aan en gaan we zelf met de bezem aan de slag. Het terrein wordt namelijk door veel buurtbewoners en kinderen uit heel Weesp gebruikt als strandje”. In 2019 waarschuwde de gemeente Weesp ook al voor glas in het water op deze locatie. Daar waren toen verschillende meldingen  over binnen gekomen. 

De Weespse heeft twee verzoeken aan de gemeente Weesp:
1) Handhaving van het alcoholverbod door controles in de late avond en nacht van het weekend.
2) Opruimploegen die ook in het weekend werken: “De meneer die de prullenbakken leegt, doet zijn best maar krijgt het - ook door de week - niet allemaal opgeruimd binnen zijn schema”.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant