De dirigent bleek in de kerk te zijn vermoord.
De dirigent bleek in de kerk te zijn vermoord. Foto: Van der Muelen-Vastwijkschool
Foto’s

Basisschoolkinderen lossen moord in Weesp op

Buurt / wijk

WEESP - Het was vandaag, woensdag 7 juli, de slotdag en het eindfeest voor de leerlingen van groep 8 van de Van der Muelen-Vastwijkschool. Dat was een dag om niet te vergeten, want de kinderen mochten namelijk een moord in Weesp oplossen.

In het centrum van de stad werd een moordspel gespeeld, dat door de inzet van enkele Weesper ondernemers en politieagenten zo realistisch mogelijk werd gemaakt. “Van grotere tot kleinere winkelier van kerk tot politiekorps: iedereen draagt zijn steentje bij,” liet Simone Weijers van de school weten. De ouders van de leerlingen organiseerden de uitzwaaidag, en één van de ouders schreef ook het spannende spel.

Wie heeft de dirigent vermoord?
Aangekomen in het centrum van Weesp bleek er een dirigent vermoord te zijn. “Wie heeft het nou toch gedaan? Is het de ijscoman, de winkeljuffrouw, de opticien, de dominee, het kruidenvrouwtje, de knappe veerman of toch de Barones in Fort Ossenmarkt?” Door verschillende opdrachten uit te voeren op bijzondere Weesper locaties kwamen de 57 leerlingen langzaam achter de dader.

“Na een spannende ontknoping kon de dader gelukkig worden ingerekend en afgevoerd. Weesp kan weer rustig slapen,” laat Weijers weten. Wijkagenten Frido en Jan arresteerden samen de delinquent en voerden deze af vanaf de Grote Kerk. 

Nadat de moord was opgelost en de dader achter slot en grendel zat, mochten de kinderen hun succesvolle speurwerk vieren met een zomers eindfeest bij het Plofhuisje. 


Onderweg waren er allerlei aanwijzingen.


Het succesvol volbrengen van verschillende opdrachten leverde nog meer aanwijzingen op.




Natuurlijk moesten de verdachten ook verhoord worden - zou de opticien de moordenaar zijn? 


Misschien was de veerman wel de dader.


Of was het toch het kruidenvrouwtje?


In de Grote Kerk vond de ontknoping plaats.



Gelukkig hadden de leerlingen door wie de schuldige was - zij kon worden afgevoerd door de wijkagenten.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant