Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

‘Weer een participatie blunder van de gemeenteraad?’

Buurt / wijk

WEESP “Er is ook nu op geen enkele wijze sprake geweest van participatie,” schrijft lezer Sven Dirkzwager in een ingezonden brief over de plannen voor woningbouw op het Van Houten Industriepark. Lees hieronder zijn inzending.

‘De plannen voor woningbouw op het Van Houten Industriepark blijken vergevorderd te zijn. Er wordt aangestuurd op een bestemmingplanwijziging nog in deze raadsperiode.

Wij als bewoners van deze wijk zijn met stomheid geslagen, er is ook nu op geen enkele wijze sprake geweest van participatie. Het lijkt er sterk op dat een aantal leden van deze gemeenteraad 2 weken voor het einde van hun raadstermijn, deze wijziging er nog door willen duwen.

Ontwikkelaar Vorm heeft 400-700 woningen in blokken van hele hoge bebouwing voor ogen. Dit gaat in tegen het Ontwikkelkader Van Houten Industriepark én de onlangs gepubliceerde Omgevingsvisie Weesp 2050. Hierin worden bouwlagen van 4, maximaal 5 genoemd met heel veel groen ertussen. De ontwikkelaar spreekt nu al over 7 verdiepingen; flats dus. Flats middenin ons prachtige oude vestingstadje. Een soort van Weesp-Bijlmer.

Volgens Wethouder Vos waren de plannen voor deze bouwhoogten er al voor het verschijnen van de omgevingsvisie. De gemeenteraad zelf was niet op de hoogte van deze plannen. Nou, de buren ook niet.

Ontwikkelaar Vorm zegt eer te willen doen aan de historie van het terrein. Maak er dan een mooie wijk van in de stijl van Villa Casparus of de oude industriële Van Houten gebouwen, zoals die op het terrein van Abbott. Met buurman Abbott was ook nog niet gesproken.

Het is hoog tijd dat de buren betrokken worden bij het stedenbouwkundig plan. Laten we hopen dat deze gemeenteraad geen lelijke woontorens, maar een mooie erfenis wil achterlaten voor ons oude stadje aan de Vecht.’

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 16 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
De ware helden van de club Of hij een keer wilde klokken? Nu zit Willem al bijna 30 jaar bij de triatlon Sport 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Regio Gooise heide kleurt nu ‘extreem vroeg’ paars Natuur en Milieu 15 aug, 15:15
Logo
Afbeelding
Indië-herdenking Einde Japanse bezetting herdacht Algemeen 15 aug, 14:20
Afbeelding
Verpaupering Weesp Ingezonden brief 15 aug, 14:00
Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief