Afbeelding

Drop je knelpunt bij het fietsmeldpunt

Buurt / wijk

WEESP - GroenLinks is gestart met een digitaal fietsmeldpunt waar Weespers terecht kunnen met klachten en tips over het fietswegennet in hun stad. De partij wil zo inventariseren waar het volgens de burger veiliger of beter kan.

Initiatiefnemer is GroenLinks-bestuurslid Tobias van den Briel, een professional op het gebied van duurzame mobiliteit die zich bij voorkeur per fiets door zijn woonplaats verplaatst.

Top tien
"Alle klachten en tips zijn welkom", laat Van den Briel weten. "Van gevaarlijke verkeerssituaties en slechte wegdekken tot te weinig fietsenrekken of onvoldoende verlichting." De klachten en tips kunnen worden doorgegeven via fietsmeldpuntweesp@gmail.com, www.weesp.groenlinks.nl en de Facebookpagina van GroenLinks Weesp. De Weesper maakt hier vervolgens een stuk van dat wordt aangeboden aan de verantwoordelijk wethouder. "Ook denken we aan een top tien met knelpunten waar de wethouder dan meteen een actielijst van kan maken."

Voorsorteren
Wordt Van den Briel zelf ook weleens bijna van zijn sokken gereden? "Wat ik zelf een gevaarlijk punt vind is de kruising Amstellandlaan / Casparuslaan / Plataanlaan. Als je langs de Meidoornflat richting die kruising fietst moet je - net als de automobilisten - voorsorteren voor links- of rechtsaf. Zeker als het druk is, gaat dat weleens bijna mis."

Verkeersveiligheid
Van den Briel hoopt dat veel Weespers zich zullen wenden tot het fietsmeldpunt van GroenLinks, zodat de verkeersveiligheid van fietsers verbetert en fietsen in Weesp aantrekkelijker wordt. Het fietsmeldpunt blijft open tot en met woensdag 30 november.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant