Afbeelding

Sloop oude A1 brug gaat rap

Buurt / wijk

WEESP - Het is nog maar drie maanden geleden dat we hier de Vecht over reden, maar het is nu al bijna niet meer voor te stellen. De afbraak van de oude snelweg A1 en de Vechtbrug gaat hard.

Het oude asfalt wordt voor de ene helft hergebruikt in de fundering en voor de andere helft gebruikt in het asfalt van nieuwe delen van de snelweg. Al het oude asfalt wordt zo voor verschillende toepassingen 100 procent hergebruikt.

Natuur
Op de plek van de oude A1 komt in het westen een natuurgebied. Daar waar nu nog het talud van de A1 ligt, komt een brede watergang met rietkragen, als onderdeel van het natuurcompensatiegebied de Waterlandtak. Veel riet, veel water, en wat bloemrijke hooilanden, voor onder meer ringslang, meervleermuis, otter en veel vogels. Het gebied dichtbij Muiden ten oosten van de Vecht blijft in grote lijnen intact: het blijft poldergebied volgens het bestaande grid (indeling van polders en sloten). De sloten in dit stukje polder worden verbreed en krijgen natuurvriendelijke oevers. Ook komt er een wandelpad zodat het als wandelgebied dienst kan doen.

De sloop van de brug moet in april helemaal zijn afgerond. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant