Kinderboekenweek draait natuurlijk vooral om lezen
Kinderboekenweek draait natuurlijk vooral om lezen

Kinderboekenweek barst morgen los

Cultureel

WEESP - Vrijdag begint de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar 'Feest'. Voor groot en klein zijn er de komende anderhalve week tal van leuke dingen te doen.

Vrijdag 3 oktober om 19.00 uur barst het feest los in Theaterpand Weesp. Theaterschool Zone 1380 voert een jeugdvoorstelling op: Maaike wil graag een feest geven, maar ondervindt tegenwerking van een gekke moeder en een strenge tante. Na de voorstelling gaat in samenwerking met De Kleine Prins het Kinderboekenbal van start. Het feest wordt geopend met een optreden van Jarmo van The Voice Kids. 

Omdat de voorstelling en het bal voor kinderen vanaf 10 jaar is, is er voor jongere kinderen een andere dag gepland. Op zaterdag 4 oktober kunnen de kleintjes van 4 tot 6 jaar in restaurant Selene genieten van een voorleesontbijt.

's Middags is daar voor kinderen van 7 tot 9 jaar een voorleeshightea. Kaarten zijn voor 3 euro verkrijgbaar bij De Kleine Prins. Als klap op de vuurpijl komt Kim-Lian van der Meij zaterdag 11 oktober om 13.00 uur zingen in De Kleine Prins. Zij heeft samen met Gitte Spee het boek 'Dierendorpje' uitgebracht. De Kleine Prins pakt extra uit vanwege het 12,5-jarig bestaan van de winkel.

Ook de BoekenArk en de City of Wesopa dragen bij aan de feestvreugde. Zondag 5 oktober om 14.00 uur is in de City de circustheatervoorstelling 'Vreemde Gasten' te zien: een eigenaardig circusgezelschap inclusief olifant strijkt neer in Weesp en dat loopt behoorlijk uit de hand. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant