Mohamed Quardi van de Assoenatmoskee
Mohamed Quardi van de Assoenatmoskee

Ouardi vreest elk incident waar moslims bij betrokken zijn

Cultureel

WEESP - Mohamed Ouardi van de Assoenatmoskee merkt niks van toegenomen haatgevoelens tegen moslims. Hij vreest elk incident waar moslims bij betrokken zijn. Zo vertelt hij deze week in het WeesperNieuws,

"Dat heeft zijn weerslag op de hele moslimgemeenschap, hoe onzinnig die reactie ook is."

Het gaat niet om ons
Alle gebeurtenissen in Parijs waren net als in de hele wereld ook binnen de Weesper moslimgemeenschap het gesprek van de dag. "Ik heb ook niet van mensen in de gemeenschap gehoord dat ze zich onveilig voelen. Misschien komt dat ook omdat ik er geen aandacht aan schenk. Ook hoor ik van mijn kinderen geen verhalen, zij merken ook niets van een verandering in hoe ze benaderd worden door Weespers en op school. Daar ben ik blij om, want het gaat natuurlijk niet om ons."

Afschuw
Ook Weesper Mohamed Yakhlaf, die in het verleden sportactiviteiten organiseerde voor Marokkaanse jongeren, merkt dat in de moslimgemeenschap de afschuw over de gebeurtenissen overheerst. Wel vertelt hij dat vaders zich meer zorgen maken over mogelijke radicalisering en dat ze daarom alert zijn. Yakhlaf: "Het is belangrijk dat jongeren actief betrokken blijven bij de moskee, zodat ze ervaren hoe de islam op een goede manier wordt gepraktiseerd. Zo kun je voorkomen dat ze ontsporen en mogelijk radicaliseren. Daarvan hebben wij in Weesp overigens vooralsnog geen signalen gekregen."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant