VSC vorig jaar in Wesopa. Nieuwe voorstelling in april.
VSC vorig jaar in Wesopa. Nieuwe voorstelling in april. Foto: WeesperNieuws

Vechtstede Theater in Wesopa

Kunst & cultuur

WEESP - ‘High School Rules’ heet de voorstelling die de cast van het Vechtstede Theater gaat spelen in Wesopa. De voorstellingen komen van maandag 3 tot en met donderdag 6 april op de planken, maar er wordt al druk geoefend. 

Onlangs hebben de leerlingen de theatervoorstellingen ‘Knockout!’  en ‘Vielfalt’ van de Jakop Ahlbom Company bekeken en de acteurs geïnterviewd om inspiratie op te doen. Met die ervaring in het achterhoofd zijn ze verder gaan oefenen met de eigen voorstelling en de stukjes beginnen op hun plek te vallen. Inclusief de reeds verzamelde kostuums en decorstukken begint de show vorm te krijgen, dus zet de data alvast in je agenda.

Al ruim 10 jaar maakt het Vechtstede Theater voorstellingen waarbij kinderen uit alle leerjaren meedoen als acteur of in de organisatie (onder meer met de kaartverkoop, techniek en grime). De groep bestaat meestal uit ongeveer 60 leerlingen. Ze repeteren gedurende een paar maanden na schooltijd onder leiding van een professionele regisseur en choreograaf om er een mooie voorstelling van te maken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant