Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Verslagenheid groot na verwoesting restaurant Uit & Meer

Mensen

WEESP - De verslagenheid is groot na de grote brand die maandagnacht restaurant Uit & Meer naast Fort Uitermeer geheel verwoestte. Eigenaar Niek Roozen van de stichting Uiteraard Uitermeer en restaurantuitbater Marius Heslenfeld reageren erg geschrokken. 

Het restaurant was het voorbeeld van de grote metamorfose van het eerst zo verlaten en vergeten fortterrein door de stichting Uiteraard Uitermeer. "We hebben er met z'n allen zo hard aan gewerkt en dat maakt dat het heel erg pijn doet, voor ons allemaal. Maar we geven niet op, we gaan gewoon door", vertelt Roozen. Heslenfeld reageert nagenoeg hetzelfde. "Toen ik vannacht werd wakker gebeld, was het restaurant al niet meer te redden. Dan staat het huilen je nader dan het lachen. Maar laten we nu vooral gaan denken aan wederopbouw."

Hoe de brand vannacht ontstond weten ook Roozen en Heslenfeld nog niet. "Volgens de eerste berichten die wij te horen hebben gekregen zou er ergens kortsluiting zijn ontstaan, misschien in de meterkast. Maar er wordt nog onderzoek gedaan. Dat gebeurt allemaal heel snel. We hebben ook veel lof voor het optreden van brandweer en politie vannacht. Ze hebben echt fantastisch werk verricht", zegt Roozen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant