Dit is 'm. Potentiële kopers kunnen contact opnemen met Simon.
Dit is 'm. Potentiële kopers kunnen contact opnemen met Simon. Foto: Simon Dollee

Weesper foodtruck-droom draait uit op een nachtmerrie

Mensen

WEESP - Foodtruck kopen, iemand? Simon Dollees' Ford Grumman is een foodtruck met alles erop en eraan. Er is maar één klein probleempje: rijden doet ie (nog steeds) niet.

Het was Simon Dollees grote droom, maar het werd zijn grootste nachtmerrie: Simon's Foodtruck. Het idee was om in de zomer van 2017 te starten, maar na anderhalf jaar trekken aan een zo goed als dood paard, gooit de Weesper de handdoek in de ring.

Hotdogs en bagels
Twee jaar geleden liet Simon de truck overkomen uit Amerika. Hij zag het helemaal zitten: keuken erin, een goede koeling, een verkooploket en een nieuwe laag lak. De ultieme hotdogs wilde hij gaan verkopen - en bagels en verse koffie. Elke dag op een andere plek in Weesp. Zoiets bestond hier nog niet, dus het moest wel een succes worden. Maar wat hij niet had voorzien, was dat het bedrijf dat hij in de arm had genomen voor het ombouwen van de Ford de klus nooit geklaard zou krijgen. Althans niet voor de afgesproken prijs, die toch al niet mals was.

Met 'bloed, zweet en tranen' kan de Weesper leven, maar de stress, de torenhoge kosten en het juridisch steekspel hebben zijn foodtruck-ambitie de das om gedaan: "Ik was met het bedrijf dat de truck zou ombouwen een bedrag overeengekomen. Voor dat bedrag zouden zij hem in orde maken. Ze gingen voortvarend van start. Maar toen ze met de binnenkant en het spuitwerk klaar waren, kregen ze de motor niet aan de praat. Om toch op Weesp Gastvrij en het Sluis-en-Bruggenfeest te kunnen staan moest ik foodtrucks huren."

Teveel frustratie
"Het duurde en duurde maar. Er moesten allerlei dure en moeilijk te verkrijgen onderdelen in Amerika worden besteld, maar dat viel opeens niet meer binnen het afgesproken bedrag. Natuurlijk zit dat bedrijf ook niet op onverwachte kosten te wachten, maar waarom zijn ze dan niet eerst met de motor begonnen? Ik heb zo'n klus toch bewust uitbesteed aan professionals? We kwamen er niet uit en het eindigde in een juridisch steekspel. Hoewel ik in mijn gelijk sta, kan ik fluiten naar mijn geld. Ik ben er helemaal klaar mee. Er zit teveel frustratie om hier nog mee door te gaan."

Kok in de Spa
Wie nog wel een toekomst ziet in de foodtruck van Simon, kan via de Facebookpagina Simon's Foodtruck contact opnemen met de Weesper. Zelf werkt hij ondertussen met veel plezier als kok in de vernieuwde SpaWeesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant