De ontwikkeling van het levend ganzenbord.
De ontwikkeling van het levend ganzenbord. Foto: Vakkanjers/Casparus College

Gaat 'Levend ganzenbord met hindernissen' naar de finale?

Mensen

WEESP Leerlingen van het Casparus College strijden woensdag 11 maart om een plek in de finale van de zogeheten Vakkanjers. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale op 10 en 11 juni.

Het team bestaande uit de meiden Leona, Meike en Yfke presenteren hun idee om meer jongeren in beweging te krijgen:  'Levend ganzenbord met hindernissen.' Het idee erachter is om een levensgrote ganzenbord op een schoolplein te maken waarop kinderen een parcours met hindernissen moeten afleggen om te kunnen winnen.

Vakmanschap
Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat de Cruyff Foundation. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers en mbo’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

In de halve finale in Rotterdam nemen de meiden uit Weesp het woensdag op tegen teams van dertien andere vmbo-scholen uit heel Nederland.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant