De nieuwe volkstuintjes op zorglandgoed Hoogerlust vlakbij de Weesperweg/Korte Muiderweg.
De nieuwe volkstuintjes op zorglandgoed Hoogerlust vlakbij de Weesperweg/Korte Muiderweg. Foto: Dick Rozendaal

Tuinieren aan de Weesperbinnenweg

Natuur en Milieu

MUIDEN - Een nieuwe naam, een nieuwe locatie en een nieuwe grondsoort. Na een hectische periode lijkt de rust wedergekeerd bij de volkstuinders van Muiden. Tuindersvereniging Westbatterij is nu Tuindersvereniging de Vechtoever, gevestigd aan de Weesperbinnenweg, vlakbij de gemeentegrens met Weesp. 

De volkstuinen zijn onlangs officieel door de gemeente Gooise Meren overgedragen aan eigenaar Hoogerlust B.V.. De tuinvereniging huurt de volkstuinen van de eigenaar. De tuinders moesten weg bij de Westbatterij vanwege woningbouw.

"Eind maart zijn we verhuisd van de Westbatterij naar het nieuwe tuincomplex op zorglandgoed Hoogerlust", vertelt penningmeester Ben Boogaard. "Het wennen op de nieuwe plek ging eigenlijk heel snel. Het is wel anders dan onze oude plek want we hebben nu minder volkstuintjes tot onze beschikking, ze zijn kleiner en we zitten dichter op elkaar. Maar dat heeft ook weer zijn voordelen want de tuinders hebben sneller contact met elkaar, ze helpen elkaar met het opbouwen van een tuinhuisje en er is altijd iemand de buurt als je advies of hulp nodig hebt."

Inplanten
"Ook hebben we geen harde kleigrond meer zodat het inplanten makkelijker gaat. En dat zie je aan de tuinen want ze zien er nu al fantastisch uit. We hebben ook een nieuw verenigingsgebouw op de parkeerplaats staan waar we heel blij mee zijn. Dit strandpaviljoen hebben we gratis gekregen en we zijn het nu aan het opknappen."
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant