Afbeelding
Foto: André Verheul
B&W-gesprek

Wethouder wil af van vuilniszak centrum

Natuur en Milieu

WEESP Met de aansluiting bij de statiegeldalliantie en de Landelijke Aanpak Zwerfafval zet de gemeente Weesp stappen om zwerfafval in de stad terug te dringen. Maar de vuilniszakken die aan de straat zijn gezet, blijven voorlopig een grote bron van zwerfafval.

Waar bewoners in andere delen van Weesp hun huisvuil in afvalcontainers of ondergrondse containers stoppen, zijn centrumbewoners aangewezen op de ouderwetse vuilniszak die aan de straat wordt gezet. Voordat de vuilnisauto er is, zijn zakken vaak opengekrabd door vogels en andere dieren. Het huisvuil waait vervolgens uit de open zak de wijk in.

Snel iets aan doen
Verantwoordelijk wethouder Maarten Miner (GroenLinks) zegt in ons het wekelijks B&W-gesprek dat hij daar snel wat aan wil doen. "Ik wil in het komende jaar kijken welke mogelijke alternatieven er zijn. Maar ik moet ook kijken waar ik de bevolking in meekrijg."  

Zelf wegbrengen
Een alternatief is niet zo eenvoudig. Voor kliko's is geen ruimte, verzamelcontainers ontsieren het straatbeeld en hoeveel centrumbewoners zouden bereid zijn om hun huisvuil zelf weg te brengen?

Afspraken
Bovendien is Miner gebonden aan Gooise afspraken met de regionale afvaldienst GAD. Het centrum van Weesp staat daar voorlopig niet op de planning.

Enquête
Beluister het gesprek met wethouder Maarten Miner. Dat begint overigens met een ander actueel onderwerp: de gemeentelijke enquête over de gladheidsbestrijding.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant