Afbeelding
Foto Brian Elings

Als we nou eens met z'n allen zonnepanelen nemen...?

Natuur en Milieu

WEESP - Een idee van wethouder Herman Tuning: inwoners van Weesp kunnen volgend jaar gebruik maken van een aantrekkelijke korting op zonnepanelen. 

De GroenLinks-wethouder van Milieu is in gesprek met het Weesper bedrijf Solarclarity over een collectieve inkoop voor Weespers die zonnepanelen op hun woning willen installeren. Door het bieden van voordeel, hoopt Tuning meer Weespers te bewegen de stap naar duurzame energie te zetten, zo zegt hij op Radio Weesp. 

Goede voorbeeld
De gemeenteraad ging donderdag akkoord met de Nota Duurzaamheid, waarin de gemeente haar ambities op dit gebied formuleert. Zo vindt de gemeente dat ze het goede voorbeeld moet geven. "Hoe lastig het ook is bij een gemeentelijke monument, maar we willen ook het stadhuis verduurzamen."

De Nota Duurzaamheid moet op korte termijn leiden tot een aantal concrete maatregelen. Het opzetten van een collectieve zonnepaneleninkoop is daar een voorbeeld van. Dat plan wordt nu verder uitgewerkt. 

Maar ook moet het inwoners, verenigingen en bedrijven aanzetten om zelf initiatief te nemen om aan verduurzaming te doen.

Max van Dorth
Bij de behandeling van de Nota Duurzaamheid gingen de gedachten uit naar het onlangs overleden GroenLinks-raadslid Max van Dorth, van wie deze nota een stokpaardje was.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant