Afbeelding

5 eenvoudige en leuke manieren om jouw tuin op te knappen

Advertorial

Een tuin zou een heerlijke plek om te ontspannen moeten zijn. Toch is dit niet bij iedereen thuis het geval. Het investeren in de uitstraling van een tuin is iets waar velen zich niet veel mee bezig houden. Toch kan het frustrerend zijn om tegen een onverzorgde tuin aan te kijken. Gelukkig kun je met een paar eenvoudige aanpassingen en een beetje energie van je tuin een uitnodigende en rustige plek maken om je vrije tijd door te brengen. Om je te helpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet! Zo kun je je tuin binnen no-time omtoveren tot een ontspannend paradijsje. 

Voeg tuinverlichting toe

Een van de makkelijkste manieren om je tuin op te fleuren is het toevoegen van wat tuinverlichting. Dit creëert meteen een mooie en romantische sfeer. Er zijn veel verschillende stijlen van verlichting, waaronder feeënlichtjes en lantaarns, die je aan je tuin kunt toevoegen. Kies de juiste plaats voor de lampen en zorg ervoor dat ze veilig zijn en geen brandgevaar opleveren. Verlichting staat erg mooi langs tuinhuizen of het pad dat je moet bewandelen. Het is natuurlijk ook erg leuk om de schutting te verlichten. 

Schaf een vuurkorf aan

Een vuurkorf is een prachtige aanwinst voor elke tuin. Niet alleen zorgt het voor een romantische avond, maar het kan ook een geweldige plek zijn om marshmallows te roosteren met de kinderen. Als je een plek in je tuin hebt waar je een vuurplaats kunt maken, is het een leuk doe-het-zelfproject dat je buitenruimte meteen karakter geeft.

Investeer in een tuinhuisje

Heb je behoefte aan meer leefruimte? Dan kan het een goed idee zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden om een mooie blokhut of een tuinhuisje aan te schaffen. Zo creëer je niet alleen een authentieke sfeer, maar kun heb je ook nog eens veel meer opbergruimte. Je kunt een tuinhuisje als speelruimte gebruiken of als kantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je een ruime tuin hebt is dit dan ook zeker een leuke optie!

Creëer een kruidentuin

Als je van koken houdt, is een kruidentuin een geweldige manier om de tuin op te fleuren. Je kunt al je favorieten, zoals munt en basilicum, toevoegen en ze gebruiken in je favoriete gerechten. Je eigen kruiden kweken is een geweldige manier om geld te besparen. Daarnaast zul je op deze manier ook veel meer tijd in je tuin doorbrengen. Voordat je begint met planten, moet je ervoor zorgen dat je de juiste plek voor de kruiden hebt uitgezocht. Kies een plek met veel zonlicht en uit de buurt van overhangende bomen of takken. Er zijn veel online websites die je kunt raadplegen om je te helpen de juiste plaats voor elk kruid te kiezen.

Hang een hangmat op

Hangmatten zijn een heerlijke manier om te ontspannen in je tuin. Ze zijn een perfecte plek om een boek te lezen, naar muziek te luisteren of een dutje te doen op een zonnige middag. Ze vormen een geweldige aanvulling op elke tuin. Je kunt kant-en-klare hangmatten kopen, maar als je geld wilt besparen, kun je ze ook zelf maken. Er zijn veel tutorials online die je kunnen helpen een hangmat te maken van bijna alles. Je kunt oude spijkerbroeken of T-shirts gebruiken om een hangmat te maken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant