Afbeelding

Tips om je vloer in huis goed te beschermen

Advertorial

Wil je zo lang mogelijk genieten van je huidige vloer? Dan is het belangrijk om die goed te onderhouden. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat er snel schade ontstaat of dat de vloer minder mooi wordt. Als je dat wilt voorkomen, dan is het goed om te weten hoe je dat aanpakt. Wij delen hieronder een aantal tips om je vloer in huis te beschermen! 

Schaf bescherming voor je stoelen aan

Om te voorkomen dat je vloer snel vol zit met krassen of andere beschadigingen, is het een aanrader om bescherming voor je stoelen aan te schaffen. Je zult zelf ongetwijfeld af en toe met stoelen schuiven en dat gebeurt ook wanneer je mensen over de vloer hebt. 

Het is daarom verstandig om je stoelen te voorzien van de juiste bescherming. Denk daarbij aan bijvoorbeeld viltjes voor stoelen. Daarmee bescherm je jouw vloer tegen krassen en daardoor is het mogelijk om je stoelen zonder zorgen te gebruiken. Je stoelen kunnen hiermee gemakkelijk schuiven of rollen, zonder dat je daarmee problemen veroorzaakt. 

Vind je het leuk om zo nu en dan wat te schuiven met je meubelen om op die manier voor een andere uitstraling in je interieur te zorgen? Dan is het ook van belang dat je je meubels op de juiste manier beschermt. Wieltjes voor stoelen zijn een goede oplossing om de meubels, je vloer en jezelf te beschermen. Hiermee staan je stoelen binnen no time op een andere plek. Meubelwielen zijn geschikt voor je eetkamerstoelen, bureaustoel of je fauteuil.

Gebruik niet te veel water en schoonmaakmiddel

Om je vloer optimaal te onderhouden en beschadigingen te voorkomen, is het slim om niet te veel water te gebruiken bij het schoonmaken. Gebruik je te veel water bij het dweilen, dan is het mogelijk dat het in je vloer trekt. Dat kan ertoe leiden dat je vloer kromtrekt. Als dat gebeurt, ben je een stuk verder van huis. Net als water is het ook geen aanrader om te veel schoonmaakmiddel te gebruiken. 

Koop een deurmat

Heb je veel gasten over de vloer? Als ze met hun schoenen naar binnen lopen, levert dat vaak veel vuil op. Dat geldt uiteraard ook voor jezelf en je gezin. Om vuil zoveel mogelijk buiten je huis te laten, is het handig om te investeren in een goede deurmat. Zo’n deurmat neemt veel vuil op, waardoor je daar in huis zelf een stuk minder mee te maken hebt. Een deurmat heeft daarnaast als voordeel dat het vocht absorbeert.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant