Afbeelding

Uitje in Amsterdam: 7 tips voor een heerlijke dag in de hoofdstad

Advertorial

“Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs”, zong Johnny Jordaan. Een dagje in onze hoofdstad moet je een keer gedaan hebben. Net als in de Franse lichtstad is er veel te doen en beleven. Wanneer je een uitje plant, is het bovendien zaak dat iedereen aan zijn trekken komt. 7 uiteenlopende tips voor een leuk uitje, van een rondvaart tot het bezoeken van musea.

Amsterdam vanaf het water meemaken

Zoals in veel steden, en zeker in grachten walhalla Amsterdam, is een rondvaart dé manier om alles vanuit een verrassende invalshoek te bekijken. Zelfs de meest doorgewinterde bezoeker van de stad kijkt zijn ogen uit, genietend van een drankje en hapje op een boot die in precies het juiste tempo langs de schitterende architectuur vaart. Zoek op de termen Rondvaart Amsterdam en kijk wat de mogelijkheden zijn voor grote gezelschappen.

Picknicken in een van de parken

Behalve de vele architectonische hoogtepunten zijn ook de Amsterdamse parken een aanrader. Het Vondel-, Wester-, Rembrandt- en Sloterpark zijn bruisende, hippie-achtige decors voor een idyllische picknick op een zonovergoten dag. Zorg voor een kleedje en een mand vol lekkernijen en strijk gezellig neer in het gras zoals de locals doen! Een picknick vormt een ideale middagpauze dan wel afsluiting van een Amsterdams uitje.

Kesbeke: proef de oer-Amsterdamse tafelzuren

Over Amsterdamse uitjes en picknicken gesproken. Je kent vast wel die heerlijke gele uitjes van de oer-Amsterdamse fabriek Kesbeke, alsmede hun andere producten voor op de borrelplank. Sinds 1948 is dit familiebedrijf ‘s lands nummer 1 als het gaat om het inmaken van groenten, het vervaardigen van mosterd en nog veel meer. Informeer of een rondleiding mogelijk is, want het verhaal van Kesbeke is razend interessant! Sowieso is het winkeltje aan de Adolf van Nassaustraat geopend van woensdag tot en met vrijdag.

Voetballiefhebbers laten de Johan Cruijff ArenA niet schieten

Je hoeft geen Ajacied of Amsterdammer te zijn om vol bewondering door de voetbaltempel in de Bijlmer te dwalen. Misschien niet eens een voetbalfan. Kijk of er animo is voor een voetbaluitje, want deze sport is anno nu populairder dan ooit, in alle lagen van de bevolking. Een tour door de Johan Cruijff ArenA is onvergetelijk!

Musea

Zeg je Amsterdam, dan zeg je musea. Het Van Gogh, het Stedelijk, jong en oud vergapen zich hier aan de wonderlijke en legendarische kunstwerken van de grote meesters uit de geschiedenis. Niemand zal er bezwaar tegen hebben om deze eindelijk eens een keer van dichtbij te bewonderen.

Meng je onder de Amsterdammers op de vele markten

Net als de musea is slenteren over een echte Amsterdamse markt een must. De Dappermarkt, de Albert Cuyp, de Noordermarkt, het zijn al sinds mensenheugenis levendige plekken waar je de ouderwetse sfeer van de hoofdstad proeft.

Concerten bezoeken op heilige grond

Ooit was het gebouw aan de Weteringschans een kerk en sinds het door hippies en krakers werd omgetoverd tot concertzaal is Paradiso nog steeds heilige grond waar wereldberoemde concerten hebben plaatsgevonden. Denk aan shows van Nirvana, Prince en The Rolling Stones. Maar welke artiest er ook op het programma staat, een avondje in deze fraaie poptempel - de mooiste van ons land - is een belevenis op zich.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant