Weesper sport van dit weekend

MHCW en koploper delen punten

MHCW heeft zondag knap een punt kunnen overhouden aan de ontmoeting met koploper AthenA. De Weesper hockeysters verstoorden het kampioensfeestje van de nog ongeslagen Amsterdammers door met 2-2 gelijk te spelen.

MHCW speelde een sterke wedstrijd en was duidelijk een stoorzender voor AthenA. De Weespers konden vaak gevaarlijk worden en konden aanvalsacties van AthenA een halt toe roepen. Daardoor nam MHCW vaak het heft in handen. Dat de wedstrijd zondag geen winnaar kende, was qua spelbeeld ook niet onterecht. Zowel MHCW als AthenA speelde sterk en maakten daardoor niet aanspraak op de overwinning. Merel van Kassel was met twee doelpunten de spelbreker voor AthenA, dat daardoor nog geen kampioen kon worden.

Voor MHCW betekent de puntendeling dat een tweede plaats nog altijd mogelijk is. De Weespers moeten wel nog vier punten goedmaken op Xenios, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. Komend weekend staat MHCW op Sportpark Vechtoever tegenover Forescate.

We HaVe weet niet te winnen
Ondanks goed spel hebben de handballers van We HaVe zondag niet kunnen winnen van Vido. De Weespers delfden met 25-14 het onderspit.

Zeker op basis van een sterke eerste helft verdiende We HaVe wel meer. Met goed handbal kon We HaVe lang meekomen en het Vido zo lastig maken. Na de rust was We HaVe minder scherp, waardoor Vido kon uitlopen. We HaVe was geen schim van de sterke opponent van voor de rust. We HaVe kon het weggegeven initiatief nog wel weer even overnemen, maar de Weesper handballers konden niet meer gevaarlijk worden.

Vido pakte met 24-15 een verdiende zege, maar We HaVe had een beter aandeel verdiend. De Weespers toonden vooral voor rust aan een geduchte tegenstander te zijn, maar konden dat niet belonen. We HaVe heeft de komende weken de punten nog hard nodig om degradatie te ontlopen.

Handbalsters komen tekort
Nauwelijks vechtlust en agressie heeft zaterdag geleid tot een nederlaag van de handbalsters van We HaVe. Venus/Nieuwegein pakte met 18-14 de zege.

We HaVe kon nauwelijks echt overtuigen en liet zich te veel meeslepen in het spel van de tegenstander, waardoor meer frustratie de boventoon voerde dan goed handbal van de Weespers. Venus/Nieuwegein maakte daar goed gebruik van. Ook na de rust (9-7) kon We HaVe wel steeds dichtbij blijven, maar waren de Weespers niet in staat om langszij te komen. Venus/Nieuwegein had genoeg aan de kleine marge.

"Een waardeloze wedstrijd om snel te vergeten", blikte speelster Samantha Meijer zaterdag na de wedstrijd terug. "We toonden te weinig wilskracht en dat heeft ons de kop gekost." We HaVe zakt door de nederlaag terug naar de vierde plaats.