Afbeelding

Rechter geeft buurman ongelijk over Blomme-pandje

Algemeen

WEESP - De rechter geeft de buurman van het Blomme-pandje geen gelijk in zijn beroep tegen de gemeente Weesp. De buurtbewoner vindt dat de gemeente Weesp onjuist gehandeld heeft wat de monumentenvergunning betreft. De rechtbank acht de bezwaren ongegrond.

Het Blomme-pandje op de hoek Breedstraat/Nieuwstad is door de nieuwe eigenaar gerenoveerd. De benedenruimte wil hij verhuren als winkelruimte, de bovenruimte als woning. De verbouwing is echter nog niet helemaal klaar. De buurman heeft namelijk problemen met de dakramen en de schoorsteen. Zolang het pand niet kan worden afgemaakt, kan de eigenaar er weinig mee.

“Dit komt het winkelgebied in Weesp niet ten goede”, zo luidt zijn reactie. Hij doelt op het feit dat winkeliersorganisatie WDO het Weesper winkelgebied graag wil versterken. “Een leegstaand pand op zo’n prominente plek draagt daar niet toe bij”, vindt de eigenaar. Dat de rechtbank het beroep van de buurman ongegrond heeft verklaard, verheugt hem. Tegelijkertijd vreest hij dat er nog een lange weg te gaan is. De buurtbewoner kan namelijk nog op verschillende manieren zijn gelijk proberen te halen, bijvoorbeeld door naar de Raad van State te stappen.        

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant