Dwarsliggen voorlopig alleen op doodlopend deel Achtergracht
Dwarsliggen voorlopig alleen op doodlopend deel Achtergracht

Dwarsparkeren alleen op doodlopend deel Achtergracht

Algemeen

WEESP - Het dwarsparkeren wordt voorlopig alleen ingevoerd op het doodlopende gedeelte van de Achtergracht. Wat er moet gebeuren met de herinrichting op het doorgaande deel, tussen Bijvoet en Hema, wordt eind 2013 bepaald.

Dat heeft de gemeenteraad van Weesp donderdag besloten. Deze aanpassing aan het parkeervoorstel is het antwoord van D66, CDA en VVD op kritiek van veel bewoners op het oorspronkelijke voorstel voor uitbreiding en verdraaiing van de parkeerplaatsen op heel de Achtergracht.

Deze partijen maken nu dus onderscheid tussen de twee delen van de Achtergracht. Het parkeerprobleem op het doodlopende deel is acuut en het is er aanzienlijk minder druk met verkeer. Dwarsparkeren kan hier veilig en het lost de huidige parkeerproblemen in het centrum op, zo luidde het pleidooi.

In de komende twee jaar moet blijken wat er met het doorgaande deel van de Achtergracht moet gebeuren. Dat geeft tijd om meer deskundigen te raadplegen en kunnen bevolkingsgroei en toename van autoverkeer beter worden ingeschat.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant