Geen kans concurrent tegen We Have

WEESP - We Have heeft zondag met een afgetekende zege goede zaken gedaan om de eerste plaats te behouden. De Weesper handbalsters waren vooral na rust sterker dan concurrent Venus/Nieuwegein en grepen met 21-15 de macht.

We Have startte sterk, maar had zeker de eerste helft nog genoeg gevaar te dulden van de concurrent. We Have kwam pas wat later echt op gang en kon toen meteen voldoende kansen creëren om al voor rust een voorsprong pakken. Toch was de marge van een punt nog krap en moest de ploeg na de thee vol aan de bak. Zeker de tweede helft toonden de Weespers veel karakter en had Venus/Nieuwegein veel problemen met de Weespers. We Have had het spel van de tegenstander goed door en kon met goede aanvallen het duel naar de ploeg toe trekken.

De Weesper handbalsters startten door de zege als koploper aan het volgende jaar. "Nu we alle tegenstanders hebben gehad, beseffen we best dat we kans maken om de eerste plaats te behouden, maar we zullen geen cadeautjes krijgen van de concurrenten. We moeten het echt zelf doen", aldus speelster Samantha Meijer na afloop. "Alles moet kunnen. Ook onze concurrenten moeten we kunnen hebben."

Zaanstreek na rust langs handballers
Vooral door een wat tegenvallende slotfase hebben de handballers van We Have zondag een nederlaag geleden tegen Zaanstreek. De wat sterkere tegenstander kon na rust een gaatje slaan en was met 16-20 sterker dan de Weespers.

We Have deed geen moment echt onder voor Zaanstreek en kon met goed opgezette aanvallen voor veel druk zorgen aan de kant van de tegenstander. Toch hadden de Weespers vaak het probleem dat kansen te slecht werden afgerond, waardoor Zaanstreek op de been bleef. De tegenstander had zelf veel meer gemak met het afronden en kon voor rust met één punt net de voorsprong pakken.

Na de rust leek We Have wat te geforceerd te handballen en dat zorgde ervoor dat Zaanstreek meer het spel kon maken. Vooral de slotfase was voor de gasten, waardoor de ploeg de punten kon pakken. Voor We Have was, door het spel van voor rust, een punt meer terecht geweest.