Afbeelding

Lintjesregen op de kazerne

Algemeen

WEESP Vier mannen van Brandweer Weesp zijn woensdagavond Koninklijk onderscheiden. Het gaat om Marcel Bouman, Roland Geldorp, Nico Dalmulder en Raymond Terwey. 

De lintjes werden tijdens een feestelijke avond in de kazerne uitgereikt door burgemeester Bas Jan van Bochove. De mannen hebben hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau verdiend met hun langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Weesp en de regio Gooi en Vechtstreek. 

Marcel Bouman
Op 1 april 1986 is Marcel Bouman benoemd tot aspirant brandwacht. Hij heeft in de 32 brandweerjaren die daarop volgden alle diploma's behaald, van brandwacht tot instructeur. Marcel is altijd bereid om te ondersteunen bij activiteiten georganiseerd door de brandweer, zoals tijdens Sluis- en Bruggenfeesten, kerstavonden, wedstrijden en open dagen. Daarnaast leidt hij alle nieuwe chauffeurs op. 

Roland Geldorp
Roland Geldorp is op 1 november 1992 begonnen bij de bedrijfsbrandweer van Duphar Weesp. In 1995 maakte hij de overstap naar brandweer Weesp. Hij wordt gezien als een zeer betrokken collega, die zeer betrokken is bij het korps als het gaat om de oefenavonden. Naast deze oefenavonden en de inzetten is Roland ook altijd bereid om te helpen bij andere activiteiten. Dat wordt erg gewaardeerd. 

Nico Dalmulder
Sinds 9 juli 1991 is Nico Dalmulder actief bij brandweer Weesp. Hij heeft sinds die tijd de verschillende opleidingen doorlopen en haalde alle benodigde diploma's en certificaten. Samen met Marcel Bouman verzorgt Nico de instructie voor de huidige en nieuwe chauffeurs. Naast de inzetten is Nico ook altijd bereid om mee helpen als er iets op of vanuit de post georganiseerd moet worden. Hij is niet alleen vrijwilliger, maar werkt ook bij de brandweer Amsterdam. Daar is hij als teamleider verantwoordelijk voor de ademluchtwerkplaats. 

Raymond Terwey
Raymond Terwey heeft de aanvragen voor de onderscheidingen van bovenstaande collega's verzorgd. Het was voor hem dan ook een grote verrassing om te horen dat ook hij gisteravond werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op 1 september 1993 werd Raymond vrijwilliger in Weesp. Sinds die tijd heeft hij diverse opleidingen doorlopen. Zijn grote betrokkenheid tot de post heeft ertoe geleid dat hij in 2015 is aangesteld als postcoördinator. Voor de post vervult hij daarmee een belangrijke rol in de begeleiding en coaching van de manschappen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant