Afbeelding
Archieffoto

Burgemeester wil snel weer vier wijkagenten

Politie

WEESP - Burgemeester Bas Jan van Bochove houdt druk op de ketel als het gaat om een snelle vervanging van wijkagent Walter Langendorff. Die heeft vorige week Weesp verruild voor Huizen. De drie overgebleven wijkagenten verdelen de Weesper wijken nu anders.

Wilma Smit richt zich op het centrum, Zuid en Aetsveld, Victor van Straten is het aanspreekpunt in de Stationsbuurt, Dichtersbuurt, Schildersbuurt en Leeuwenveld, Jeffrey Verboekend neemt de wijk Hogeweij voor zijn rekening.

Van Bochove gaat ervan uit dat het wijkteam snel weer wordt aangevuld tot vier personen. "Daar hecht ik aan", zegt hij in onze podcast De Collegekamer.

Beluister hier de podcast met de burgemeester. 'Ik hecht aan vier wijkagenten in Weesp'

Navraag bij de politie leert dat de politie daarmee bezig is, maar onduidelijk is wanneer de benoeming volgt. Een woordvoerder hield het dinsdag op later dit jaar, terwijl we op woensdag het bericht kregen dat de nieuwe Weesper wijkagent mogelijk toch snel zal worden gepresenteerd.

Vijfde wijkagent
Liever nog verwelkomt Van Bochove ook een vijfde wijkagent in Weesp, maar dat lijkt er niet in te zitten. "Ik zeg altijd: ik wil er tenminste een bij. Maar de politie kijkt naar getallen en percentages , dat ga ik verliezen. We kunnen er lang en breed over klagen, maar bij politie is een tekort aan mensen. We moeten voortdurend zoeken naar nieuwe wijkagenten. Daar zijn we nu dus weer mee bezig."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant