Overleg over het fusiedossier met toenmalig minister Donner in februari 2011.
Overleg over het fusiedossier met toenmalig minister Donner in februari 2011.

Stadspeiling: GV4 heeft harten Weespers nooit echt veroverd

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - De vier Stadspeilingen die het WeesperNieuws tot dusver over de gemeentefusie heeft gehouden, tonen aan dat het draagvlak voor een GV4-fusie tot circa een derde van de bevolking reikt.

"Dat lijkt mij interessante informatie voor het fusiedebat van maandag in de gemeenteraad", aldus hoofdredacteur André Verheul van het WeesperNieuws.

De eerste Stadspeiling over dit onderwerp was in 2006, toen de gemeentelijke herindeling op de agenda kwam. Toen gaf 33% van de respondenten de voorkeur aan de GV4-variant (Weesp, Muiden, Naarden, Bussum). Bij de peiling in oktober 2010 was dat teruggelopen naar 26%. Bij de kort achter elkaar gehouden peilingen van vorige week en deze week ligt het aandeel GV4-fans op respectievelijk 32% en 37%.

De weerstand tegen de fusie neemt toe. In 2006 gaf 33% aan tegenstander van elke gemeentefusie te zijn, in 2010 was dat 53%. Bij de laatste peiling koos 50% voor een GV3-optie (wat voor Weesp neerkomt op geen fusie).

Over de Stadspeiling
De Stadspeiling peilt via internet onder een afgewogen groep Weespers van 18 jaar of ouder. De uitkomst geeft een betrouwbaar beeld van wat de opvatting van de inwoners van Weesp is. Zo gaf de stembuspeiling in 2010 dezelfde richting aan als de uiteindelijke uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant