Jantine Zeeman en Door Vriend nemen de plaquette in ontvangst.
Jantine Zeeman en Door Vriend nemen de plaquette in ontvangst. Foto: André Verheul

Weespers van het Jaar 2019: de vrijwilligers van de City of Wesopa

Cultureel

WEESP - Theater City of Wesopa, we mogen er trots op zijn en we moeten het koesteren. Een bijzondere plek die al meer dan dertig jaar vrijwel geheel wordt gedreven door vrijwilligers. Het WeesperNieuws roept al die vrijwilligers uit tot de Weespers van het Jaar 2019.

Het ereschild werd vrijdag overhandigd aan voorzitter Jantine Zeeman en Door Vriend, een van de vooraanstaande vrijwilligers. Zij konden het heugelijke nieuws diezelfde avond nog overbrengen tijdens het eindejaarsfeestje dat de vrijwilligers in het eigen theater vierden. 

Enthousiasme
Bij het toekennen van de eretitel kijkt onze redactie naar hoe een persoon of vereniging zich onderscheidt in de lokale samenleving, een verbinding tot stand brengt, daarmee ook anderen enthousiast maakt en met dat alles Weesp nóg mooier maakt. Met de brede programmering, de grote toegankelijkheid en het aanstekelijke enthousiasme van de vrijwilligers achter de schermen en achter de bar, voldoet de City of Wesopa aan alle criteria.


Decennium
Uiteraard hadden we de City of Wesopa al een aantal jaren op de korrel. Omdat we niet alleen een jaar, maar ook een decennium afsluiten, kon het niet mooier dan juist dit jaar de eretitel 'Weesper van het Jaar' aan alle City-vrijwilligers toe te kennen. Want het theater, dat zijn de vrijwilligers. En de vrijwilligers zijn het theater.

Lees meer in de krant, die vandaag al in de brievenbus valt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant