Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Podcast

Zoveel mogelijk thuis blijven is nog steeds noodzakelijk

Algemeen Corona

WEESP- Weet de burgemeester wel dat er nog steeds (te) grote groepen jongeren samen komen? Blijft de Groene Punt verboden terrein en overweegt de burgemeester om smalle wegen zoals de Lange Muiderweg af te sluiten? Vragen die leven onder Weespers. 

Afgelopen weekeinde hebben de Weespers zich, ondanks het stralende weer, over het algemeen goed aan de richtlijnen gehouden die gelden in de strijd tegen het coronavirus, meldt de burgemeester. "Op enkele groepjes jongeren na."

Bijvoorbeeld in winkelcentrum Hogeweij, meldt een bezorgde Weesper. "Het is bij ons bekend en we besteden daar iedere dag opnieuw aandacht aan door er BOA's en politieagenten langs te sturen. Ik heb al in een eerder stadium gezegd: We blijven niet waarschuwen. We gaan boetes geven en die lopen behoorlijk op, dan zit je gauw op drie- of vierhonderd euro", waarschuwt Van Bochove.

Plekken dicht

Afgelopen zaterdag werd de Groene Punt tot verboden terrein verklaard en op de vraag of dat zo blijft is het korte, maar stellige antwoord: "Ja." Daar kunnen locaties bij komen. "Ik heb op dit ogenblik geen specifieke locaties op het oog, maar waar het nodig is, zullen we dat zeker doen."

Een van die locaties zou wel eens de Lange Muiderweg kunnen zijn. Een bewoner van de smalle dijk meldt: "Afgelopen zondag kwamen er een paar duizend mensen langs. Op motoren, racefietsen en gewone fietsen, wandelaars en joggers. Daarbij werd de onderlinge afstand steeds overschreden."

Of de Lange Muiderweg, en mogelijk ook andere smalle wegen in Weesp, afgesloten worden voor motorrijders en wielerclubs is onderwerp van overleg in het regionaal beleidsteam, aldus Van Bochove. "Of dat in Weesp noodzakelijk is, dat gaan we in de komende dagen bezien."

Spellen en boeken
Het Paasweekend staat voor de deur. De burgemeester heeft wel tips om dat, zoveel mogelijk thuis, door te komen. "Zorg dat je voldoende spellen in huis hebt, desnoods puzzels, en boeken. Je moet opnieuw thuisblijven. Ga alleen naar buiten als dat echt nodig is. Ik kan me best voorstellen dat je even een frisse neus wilt halen. Maar ga dan maximaal met zijn tweeën de straat op en houd afstand tot je medeburgers. Kortom: de boodschap 'wij moeten binnen blijven' is echt noodzakelijk. Als wij ons daar niet aan houden, en dat horen we ook van alle deskundigen, dan gaan de cijfers van mensen die ziek worden en mensen die aan de ziekte komen te overlijden weer oplopen."

"Ik kan alleen maar zeggen: Weespers, hou je aan die regels."

Beluister hier de podcast, waarin de burgemeester onder meer ook vertelt hoe het dit jaar gaat met de lintjesregen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant