Afbeelding
Foto:Christian Pfeiffer

Spoorpad krijgt verlichting

Algemeen

WEESP Als je er in het donker wel eens hebt gelopen of gefietst, weet je dat het Spoorpad geen fijne route is. Dat gaat veranderen, want de gemeente gaat verlichting aanbrengen. Wel moet de gemeenteraad zich hier nog over uitspreken.

Het Spoorpad loopt van de Verlengde Hogeweyselaan (in de bocht) naar het Amsterdam-Rijnkanaal en wordt veel gebruikt door forenzen en scholieren die vanuit Diemen en IJburg in Weesp werken of naar school gaan. De vervoerregio Amsterdam heeft vanuit veiligheidsoogpunt twee jaar geleden geïnitieerd om de onverlichte delen op de volledige route van openbare verlichting te voorzien en voor Weesp is dat dit pad. “Met het verlichten van de fietsroute faciliteren en stimuleren de gemeenten het fietsgebruik ook op de donkere momenten van een dag”,  luidt de motivatie. Dit gaat de gemeente 42.500 euro kosten.
Met deze verlichting komt een optie om het Kanaalpad te verlichten te vervallen. Hiervoor is destijds een motie aangenomen, maar volgens het college kleven hier veel bezwaren aan. De raad moet zich hierover nog uitspreken. In de commissie SOB van dinsdagavond komt dit onderwerp aan bod.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant