Triton zwemt in het Victoriabad
Triton zwemt in het Victoriabad Foto: André Verheul

Aanscherping coronamaatregelen: wat kan nog wel en wat kan niet?

Coronavirus

WEESP Sinds gisteravond 22.00 uur is de gedeelte lockdown verzwaard. Als gevolg hiervan laten diverse organsiaties weten dat zij hun activiteiten tijdelijk opschorten of aanpassen. Hieronder een overzicht van wat vanaf vandaag (ook) niet meer kan, tot in ieder geval 18 november. De maatregelen die al van kracht waren (zoals de horecasluiting) zijn hierin niet opgenomen. 

Bibliotheek 
De Bibliotheek aan de Oudegracht is gesloten en de activiteiten zijn geannuleerd. Wel gaat de online dienstverlening door. Via de website kunnen boeken die tijdens de sluiting hadden moeten worden ingeleverd, worden verlengd. Zijn je boeken uit en zit je om nieuw leesvoer verlegen? Via de site zijn ook e-boeken en luisterboeken te downloaden. Wie vragen heeft kan de helpdesk bellen: 085 - 2085418 (ma t/m vrij van 10.00 tot 18.00 uur, za van 10.00 tot 14.00 uur). 

Theater
De City of Wesopa heeft alle voorstellingen, concerten en films voor de komende twee weken afgelast. Het theater is dicht. De verkoop voor de voorstellingen die voor de periode na de tijdelijke verzwaring gepland staan, gaat gewoon door.

Zwembad
Het Victoriabad aan de Basisweg is gesloten, ook voor zwemlessen. Hier was wat verwarring over, maar gisteravond werd duidelijk dat ook de zwemlessen de komende twee weken niet kunnen plaats vinden.De ouders/verzorgers van de kinderen worden hierover bericht. 

Sportscholen 
De sportscholen stoppen tijdelijk met de groepslessen op hun locatie. Veel sportaanbieders, zoals Fitness Center Weesp en Onte Fitness Weesp, bieden als alternatief virtuele lessen aan. De fitnessruimte is nog wel open, want individueel sporten mag nog wel.

Gemeentearchief 
De studiezaal van het gemeentearchief in het stadskantoor is de komende periode gesloten voor publiek. Wel blijft beheerder RHCVV doorgaan met de digitale dienstverlening en ook online onderzoek in het archief blijft mogelijk. De medewerkers zijn via info@rhcvechtenvenen.nl / 0346 - 259425 bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden. In het geval van urgente onderzoeksaanvragen proberen zij een maatwerkoplossing te regelen.

Museum Weesp 
Het gemeentemuseum in het stadhuis is tijdelijk gesloten. De tijdelijke voorstelling over het werk en leven van Jakop Slegt loopt nog tot eind februari 2021 en is dus nog te bezoeken als het museum weer open kan.

De tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown heeft een looptijd van twee weken en geldt tot minstens 18 november. De andere maatregelen die al gelden sinds half oktober, zoals de horecasluiting, duren waarschijnlijk tot medio december - misschien zelfs langer. 

Mochten er nog aanvullingen op dit overzicht bij ons binnenkomen, dan passen we deze lijst aan.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant