Afbeelding
Foto: Pixabay

Een doktersbezoek uitstellen? ‘Natuurlijk niet’

Coronavirus

WEESP De meerderheid van de Weespers stelt een doktersbezoek niet uit, zo blijkt uit een poll van vorige week. Ruim tweederde van de mensen die de poll heeft ingevuld, geeft aan daar geen belemmering bij te voelen.

“Natuurlijk niet,” antwoord Petra Bakker op Facebook. “Bij verkoudheidsklachten gebruik ik het telefonisch spreekuur. Ook Yvonne Raaijmakers geeft aan de dokter gewoon te bezoeken, al vermijdt ze wel het LUMC en AMC even. “Teveel mensen die corona hebben opgelopen in het Z-H!”

Stelt u uw bezoek aan de (huis)arts uit?
Dit was de uitslag van de poll vanmiddag. In totaal is er 155 keer gestemd.
Ja, ik wacht liever omdat ik de zorgmedewerkers niet wil belasten - 34 stemmen (22%)
Ja, ik ben bang dat ik misschien besmet raak - 12 stemmen (8%)
Ja, ik kan momenteel niet terecht bij een arts - 3 stemmen (2%)
Nee, ik heb het afgelopen jaar gewoon de arts bezocht - 75 stemmen (48%)
Nee, ik heb geen klachten gehad dus een bezoek was niet nodig - 30 stemmen (19%)
Anders - 1 stem (1%)

Een derde van de mensen gaf echter aan wel een bezoek uit te stellen. Uiteindelijk wacht 22 procent liever even met een doktersbezoek omdat ze de zorgmedewerkers niet willen belasten. De overige respondenten zijn bang om besmet te raken of geven aan niet bij een arts terecht te kunnen. 

Dokters in heel Nederland geven aan te vrezen voor de gevolgen die een uitgesteld doktersbezoek zou kunnen hebben. Tegelijkertijd worden veel operaties en niet-acute zorg in ziekenhuizen uitgesteld vanwege de overbelasting van de zorg. 

Is deze poll echt betrouwbaar? Het is geen uitgekiende enquête, het is gewoon een simpele vraag waarbij we geen rekening hebben gehouden met zaken als steekproefgroottes en cookieverwijderaars. Een persoon kan via meerdere apparaten ook meerdere keren antwoorden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant