In 2022 kan dit de nieuwe zwemplek in Weesp worden.
In 2022 kan dit de nieuwe zwemplek in Weesp worden. Foto: WeesperNieuws

Zwemplek Lange Muiderweg is haalbaar, maar komt er pas in 2022

Algemeen

WEESP Er lijken geen beletsels om aan de Lange Muiderweg een officiële zwemlocatie te maken als alternatief voor de Groene Punt. Het college van B en W gaat daarom verder met het maken van plannen in deze richting.

Snel gaat dit allemaal niet. De gemeenteraad nam op 4 juli 2019 het besluit om onderzoek te doen naar de haalbaarheid om het water bij de Lange Muiderweg in te richten als officiële zwemplek. Weesp snakt naar zo’n locatie, maar moet nog even geduld hebben. De ambtelijke molens malen vanwege corona nog trager dan normaal en inmiddels is helder dat het er dit jaar, wat wel de hoop was van de raad, niet van gaat komen. Maar 2022 moet haalbaar zijn.

Stappen gezet
Er is wel een aantal stappen gezet. Er is begonnen met een waterkwaliteitsonderzoek. dat is afgerond en er blijkt dat met het water niets mis is. Hiermee is de eerste hobbel genomen. De tweede is dat er onderzoek heeft plaatsgevonden nar de bodemgesteldheid en ook of er onder water scherpe voorwerpen of wat dan ook liggen die gevaar kunnen opleveren. De beoogde locatie is door duikers van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord onderzocht en zij hebben geen belemmeringen geconstateerd en ook de plek zelf is geen belemmering.
Wel moet nog worden gekeken of er nog bijzondere dieren of planten zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Voor de zorgvuldigheid en lokale kennis wordt hiervoor onder meer contact gezocht met de Stichting Flora en Faunabescherming Weesp.

Op groen
Zowat alle seinen staan dus op groen, maar toch zal het college pas naar verwachting in september dit jaar met een voorstel komen. Het glas is dan half leeg want de zomer is alweer voorbij, maar de gemeente is meer van het halfvolle glas want het college laat weten “Daarmee liggen we op koers om in het zwemseizoen 2022 van een officiële zwemlocatie in Weesp te kunnen spreken.”

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 16 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
De ware helden van de club Of hij een keer wilde klokken? Nu zit Willem al bijna 30 jaar bij de triatlon Sport 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Regio Gooise heide kleurt nu ‘extreem vroeg’ paars Natuur en Milieu 15 aug, 15:15
Logo
Afbeelding
Indië-herdenking Einde Japanse bezetting herdacht Algemeen 15 aug, 14:20
Afbeelding
Verpaupering Weesp Ingezonden brief 15 aug, 14:00
Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief