Officiële korpsfoto in 2011
Officiële korpsfoto in 2011

Brandweer werft weer nieuwe mensen

Algemeen

WEESP - Bezuinigingen of niet, Weespers die bij de brandweer willen kunnen zich vanaf deze week weer melden. Dat vertelde postcommandant Bert Langendijk op Radio Weesp. De Weesper brandweer kampt met een personeelstekort.

Vrijdag ontstonden er problemen bij het blussen van een brand aan de Lange Muiderweg, omdat de brandweer niet op tijd kon uitrukken. Daardoor zijn een aantal maatregelen versneld in werking gezet. Het werven van nieuwe mensen is daar één van.

Hoeveel brandweermensen er de komende jaren nodig zijn, is nog niet bekend. Dat hangt af of Weesp door bezuinigingen in de toekomst de beschikking blijft houden over vier brandweerwagens. Toch stelt Langendijk dat een aantal nieuwe brandweerlieden altijd nodig zijn, bezuinigingen of niet.

Het is bijzonder dat er weer openlijk door de brandweer wordt geworven. De afgelopen jaren werden er bijna geen nieuwe mensen aangenomen door die bezuinigingen. "Mensen kunnen zich melden via vacatures@brandweergooivecht.nl", zo vertelt Langendijk. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant