Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

‘Wat mij betreft blijven Pride-vlaggen volgend jaar in de kast’

Algemeen

WEESP - Van de lezers: Roy Mock stuurde een ingezonden brief over de regenboogvlaggen in het centrum van Weesp.

‘Ik wil het hebben over de “Pride”-vlaggen in het centrum, waar geen ontkomen aan is. Ze hebben de opschriften “vrijheid”, “liefde” en “jezelf zijn”. Uiteraard ben ik niet tegen deze begrippen, alleen zijn ze zo ruim interpretabel dat ze zonder context betekenisloos zijn.

De gemeente Amsterdam maakt zich op het moment druk over “inclusief” taalgebruik, terwijl twee mensen van hetzelfde geslacht nog steeds niet zoenend in Amsterdam West over straat kunnen. Het is een schande.

Ik ervaar deze vlaggen daarom als ontsierende en inhoudsloze “virtue signalling”; aan iedereen willen laten zien dat je deugt. Het gaat hier ook nog eens om de omstreden “Progress Pride”-vlag; elke minderheid zijn eigen kleur. Hoezo geen onderscheid maken?

Wat mij betreft blijven deze vlaggen volgend jaar in de kast (no pun intended). Of durf er echte teksten op te zetten, zoals: “het is OK als twee mensen van hetzelfde geslacht seks met elkaar hebben”.

Mijn beste vriend is homo, heeft een relatie met een transgender en is het met mij eens.’

Roy Mock

Wilt u ook reageren op lokaal nieuws of iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden bijdrage wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief