President Yoshikazu Makino spreekt de medewerkers toe. Op het scherm het Denso-artikel uit het Weesper zakenmagazine B2B. (Foto's: Denso en Brian Elings)
President Yoshikazu Makino spreekt de medewerkers toe. Op het scherm het Denso-artikel uit het Weesper zakenmagazine B2B. (Foto's: Denso en Brian Elings)

President Yoshikazu Makino: 'Onze mensen hebben Denso grootgemaakt'

Algemeen

WEESP - Directie en medewerkers van Denso Europe in Weesp hebben het 40-jarig bestaan gevierd. Tijdens een bijeenkomst in het bedrijfspand aan de Hogeweyselaan werden jubilarissen in het zonnetje gezet en sprak president Yoshikazu Makino de medewerkers toe.

"U mag trots zijn op Denso, maar Denso is ook trots op u. Onze mensen hebben Denso grootgemaakt", zo zei de president. Hij blikte terug op de enorme groei die Denso in Weesp heeft doorgemaakt. Wat begon met één magazijn en 25 medewerkers, is uitgegroeid tot vier vestigingen op het Weesper bedrijventerrein waar 285 mensen werk vinden. De totale magazijnruimte is nu 21.000 vierkante meter. 

Makino toonde zich optimistisch over de toekomst. Het bedrijf in auto-onderdelen heeft volgens hem altijd doorzettingskracht getoond, ook in moeilijker tijden. Daar vertrouwt hij ook nu op. 

In vrijwel elke  auto zit minstens één onderdeel van Denso. Vanuit Weesp worden jaarlijks honderdduizenden onderdelen aan fabrieken en werkplaatsen in Europa uitgeleverd. Eén van de andere hoofdactiviteiten in Weesp is het reviseren van startmotoren en navigatiesystemen.

In Weesp heeft Denso 21.000 m2 magazijnruimte.
Kijkje achter de schermen bij Denso.
Het reviseren van gebruikte startmotoren voor Toyota.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant