Alle activiteiten zijn in aanloop naar de herdenking op 4 mei.
Alle activiteiten zijn in aanloop naar de herdenking op 4 mei.

Casparus aan de slag met schaarste in aanloop naar 4 mei

Algemeen

WEESP - Tientallen leerlingen van het Casparus College doen dit jaar mee met het jaarlijkse project in de aanloop naar de herdenking op 4 mei. De leerlingen gaan woensdag op pad in de stad om alles te leren over schaarste.

'Schaarste' is namelijk het thema van het project dat in samenwerking met Het Domijn en de Stichting Nationale Herdenkingen is opgezet. Op zes locaties in Weesp worden rondom dit thema activiteiten gehouden.

In de Van Houtenkerk geeft Dick van Zomeren een lezing en vertelt Ina Wildeman over haar ervaringen als 6-jarig meisje in de oorlog. In de bibliotheek gaan de jongeren onder leiding van Het Domijn aan de slag. In het stadhuis zal Kees Sietsma, vroeger werkzaam bij de politie  Amsterdam, vertellen over keuzes in de Tweede Wereldoorlog en nu.

De leerlingen mogen in de Grote Kerk kleding verstellen en Max van Dorth vertelt in de Synagoge alles over de struikelstenen in Weesp. Misschien wel het opvallendste wapenfeit is dat op het Weesperplein een mobiele gaarkeuken wordt neergezet. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief