Nu nog schoon...
Nu nog schoon...

40 Weespers door de modder

Algemeen

WEESP - Team 0294, zo noemen de Weesper mudmasters zichzelf. Gewoon een stukje hardlopen wordt op een gegeven moment ook saai, dus wagen deze sportieve stadsgenoten zich eens in de zoveel tijd aan een Mud Masters-race. Zaterdag was er eentje bij Walibi in Biddinghuizen.

Het sportevenement is misschien nog het beste te vergelijken met een prutmarathon. De duizenden deelnemers moeten een parcours off-road hardlopen en krijgen onderweg te maken met spectaculaire hindernissen en veel, heel veel blubber. Het parcours is geïnspireerd op de meest uitdagende militaire stormbanen ter wereld.

Onze vestingstad was met maar liefst 40 deelnemers vertegenwoordigd. Deze Weespers hebben de afgelopen maanden naar dit evenement toegewerkt met trainingen bij Urban Bootcamp Weesp en For Better Shape. De één durfde het parcours van 12 kilometer aan, de ander koos voor de 6 kilometer. Trainers Marloes Kratz en Ralph van Mokum waren op alle deelnemers even trots: "Geweldig, die saamhorigheid in de groep. Het behalen van de finish is voor ons allemaal belangrijker dan een scherpe tijd."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant