Afbeelding
Foto: Weesp

Potentie zonnedaken in kaart gebracht

Algemeen

WEESP Inwoners van het centrum van Weesp kunnen sinds deze week op een online kaart van de gemeente zien of op hun dak zonnepanelen gelegd kunnen worden.

De gemeente stimuleert duurzaamheid en minder energieverbruik en wil daarom inwoners enthousiast maken voor alternatieve energiebronnen, zoals zonnepanelen. Volgens de gemeente leeft bij veel mensen het idee dat er op het dak van hun woning of bedrijfspand geen zonnepanelen kunnen komen en daarmee rekent deze kaart in veel gevallen af. In Weesp is voor tienduizenden daken van monumenten en beschermde stadsgezichten bekeken of zij volgens de regels geschikt zijn voor zonnepanelen. De kaart laat volgens de gemeente zien dat er veel mogelijk is.
Op de kaart is alleen het centrum te zien, waarbij de groene kleur aangeeft dat er iets mogelijk is. In de rest van Weesp  zijn de mogelijkheden nog groter. Opvallend zijn drie grote rode plekken. Dat zijn de daken van de Grote Kerk, de Laurentiuskerk en Fort Ossenmarkt. Ook de gehele Wilhelminastraat biedt geen mogelijkheden. Het stadhuis daarentegen is maar voor een deel rood.

De kaart staat op maps.amsterdam.nl/zonnedaken_erfgoed

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant